OvO

SOBOTA, 29. 8. ob 20.00

Leta 2020 italijanska skupina Ovo praznuje že 20. obletnico – odigrala sta več kot 1000 nastopov, izdala devet studijskih albumov in cel kup manjših izdaj in posnetkov v živo.  OvO je edina sila v podzemlje. Z mešanico elektronskih in akustičnih inštrumentov, ustanoviteljna člana Stefania Pedretti in Bruno Dorella vplive črpata iz skupin kot so Swans in Diamanda Galas, in uprizarjata teatrično in srhljivo mešanico zvokov.

S pogostimi turnejami in stalnimi nastopi, sta si Ovo prislužila naziv “Evropski Jucifer”. Njuni poslušalci, ki sta jih nabrala po celem svetu od njiju ne pričakujejo nič manj kot drzno in inovativno glasbo. Nastopala sta na festivalih na skoraj vseh celinah, velikokrat pa sta nastopala tudi s skupinama kot sta Lightning Bolt in Zu.

Glasbeni medij Stereogum je njuno glasbo opisal kot “glasbeno-ritmični hrup” – zaradi elementov vse od ekstremnega metala, noise rocka, pa do industrijske glasbe in temne elektronike. Medij Pitchfork je primerjal vokal Stefanie Pedretti z Yoko Ono, revija Decibel pa je pohvalila glasbeno skupino z izjavo: “zveni kot plesna zabava Davida Lyncha.”

Februarja letos sta izdala svoj, že 9. album z naslovom Miasma. Posnela sta ga na različnih skritih kotičkih italijanskega podeželja, s pomočjo izkušenih mojstrov Ivano Giovedì, in Franco Beat, mix je naredil Giulio “Ragno” Favero, mastering pa Andrea de Bernardi.

 

Povezave: