INDUST-BAG

SOBOTA, 9.9. ob 21.00Indust-bag2

INDUST -BAG je metliška punk rock skupina, ki si je že v začetku 1980 izoblikovala svoj lastni glasbeni izraz in si utrdila ime v slovenskem glasbenem prostoru.
Vse od nastopa na prvem »novem rocku »v lj. križankah, preko legendarnega kompilacijskega vinila
»lepo je«..do nedavnega izdanega CD -ja »kontro kontroli«, skupina ni izgubila svoje kontinuitete, saj je praktično v valovih, z nekaj kadrovskimi zasedbami delovala ves ta čas, pustila za seboj kar nekaj odmevnih, zanimivih projektov, uspešno igrala po številnih odrih, tako znotraj Slovenije, kot tudi po vsem nekdanjem jugo prostoru.
INDUST-BAG-ov »Punk«, ki se je velikokrat križal z drugimi obrazci- predpankovske amerike, rock&rolla, psihadelije, hc –ja.. , se je dokončno utrdil v prvinskosti zavzetega rocka, ki mu pa še vedno lahko rečemo PUNK, v svoji širokosti glasbenega izraza.
Predvsem zato, ker poslušalca INDUST-BAG s svojo poetičnostjo, samosvojo vokalizacijo in brezkompromisno kitarsko logiko, ne pušča ravnodušnega.
Pri švedski založbi Ne records je 2013 izšel vinil in cd s starimi komadi iz obdobja 80 -82, zato skupina danes precej repertoarja namenja starim komadom, glavnino pa tvorijo pesmi iz najnovejšega cd-ja »kontro kontroli«.

INDUST-BAG — zasedbaIndust-bag1:
Goran Jarnevič -vodilna kitara in vokal
Andrej Pečarič –ritem kitara,spremljevalni vokal
Boris Vinski -bas kitara,spremljevalni vokal
Mario Maček -bobni

Izdaje:
Lepo je-vinil 1981(založba zkp sloven.)
V obdobju zločina- 1986 (fv založba)
Najbolji uživo(komp subotica finalni nastopi)-vinil 1987(oml.fest rec.)
V dolini resnic – 1988 (fv založba)
Nova leta cd 1991 (indust bag records)
Brez provokacij cd 1997 (panika records)
Nikoli preveč cd 2000 (nika)
Zavržena mladost vinil + cd 2013 (ne records)
Kontro kontroli lp 2015 ( PURE ZEN REC. -založba porezen )